Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala nätverksfunktioner och analysera trafik. Vidare tillhandahåller vi partners inom sociala nätverk, annonsering och analys med information om hur du använder för webbplats. Om du fortsätter att använda vår webbplats så godkänner du våra cookies.
Beställningsstatus
Sök Däck
Bredd
Höjd
Diameter
Reifen Finden
Läs av värdena på det aktuella däcket 

Märke:
Modell:
årsmodell / Typ:
Serie / utförandet:

Superenkelt att beställa
Icons-a
Välj storlek
Icons-b
Välj däck
Icons-c
Beställ

Sommardäck slits ut snabbare än man tror

Sommarsäsongen är lång och vi kör ofta mer på sommaren. Då är det viktigt att ha bra däck för om däcken slits ned till 3 mm så börjar bromssträckan genast att öka på våt vägbana. Däck som är avsedda för att användas under sommarhalvåret har en gummiblandning som fungerar bäst när det är över 5 plusgrader. Under den temperaturen blir gummit mindre elastiskt och däckens prestanda sjunker. Många kör på allvädersdäck vilket har den fördelen att man inte behöver byta till sommardäck den 15 april då dubbdäcken ska av, men däck som är avsedda för sommaren har bättre köregenskaper när det är varmt. Köp nya däck online till bra pris. Här hos dackguru.se finns både Goodyear sommardäck och andra däck till bland annat volvo.

Sommardäck har märkningar som gör det enklare för dig att välja rätt däck. EU har infört en märkning som visar hur bränsleeffektivt ett däck är samt vilket våtgrepp och vilken ljudnivå det har. Dessutom är däcken märkta med en hastighetskod som ska matcha din bils toppfart. Däckmönstret ska enligt svensk lag vara minst 1,6 mm för att minimera olycksrisken vid till exempel vattenplaning men ett onödigt djupt däckmönster leder också till högt rullmotstånd vilket påverkar bränsleförbrukningen. Rullmotståndet kan påverka bränslekostnaden med rejäla summor, så det är bra att titta på däckmärkningen när man köper nya däck. Köp nya sommardäck online här hos dackguru.se. Vi har däck med bra rullmotstånd och låg ljudnivå så att du kan njuta av sommarvägarna i din Saab eller Volvo.

Nya sommardäck håller dig på vägen under hela semestern

Hos dack-guru.se hittar du däcken som ger dig grepp i vått och torrt. Med nya däck minskar risken att tråkiga händelser efter vägen tar tid från din ledighet i sommar. Här kan du välja mellan 100 olika märken och det finns hela 25000 däckprofiler i sortimentet. Om du inte vill montera däcken själv så har vi ett brett nätverk med över 300 partners som kan hjälpa dig med det. Handla redan idag och få dina däck snabbt levererade med gratis frakt. Skulle inte däcken passa så har du alltid 30 dagars returrätt.

Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.